Index Vakbarát Hírportál

Több mint 80 éves hidegrekord dőlt meg Magyarországon

2023. augusztus 8., kedd 15:23

Tomboló nyári hőség helyett szokatlanul hideg volt a hét elején Magyarországon. Olyannyira, hogy új legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekord is született hétfőn.

Vasárnap megérkezett a markáns lehűlés az ország keleti felére is. Hétfőn az ország északi-északnyugati részén még tavaszi időnek sem lehetett nevezni az időjárást, miután a maximum-hőmérséklet szinte mindenhol 20 fok alatt maradt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által mért adatok szerint a Kékestetőn volt a leghidegebb az idő – itt mindössze 10,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet.

Mint az Időkép írja, ezzel új augusztus 7-ei rekord született. miután az előző legkisebb csúcsérték 11,4 fok volt, amelyet 1941-ben mértek Dobogókőn.

A hét további részében sem kell kánikulától tartanunk, viszont lassan melegedni fog az idő. Marad a tiszta, többnyire száraz idő; elsősorban csak az időnként felerősödő szél okozhat kellemetlenségeket.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok