Index Vakbarát Hírportál

Kidobtak egy kutyát egy pesti társasház ablakából, nyomozás indult

2023. augusztus 8., kedd 10:05

A harmadik emeletről, nagyjából 12 méteres magasságból dobhatott le egy kutyát egy szomszéd az egyik XIII. kerületi társasházban. A problémát az okozhatta, hogy a kutya időnként ugatott, amit egy szomszéd nehezen viselt.

A szomorú napon a kutya gazdája még akkor indult el dolgozni, amikor férje és gyermekei aludtak. Később mindenki elment otthonról, de mivel a nő nem vitt magával a munkahelyére kulcsot, így nem zárták be a lakás bejárati ajtaját. A nő azt mondta, hogy egy zárható lépcsőházban laknak, egy békés környéken, így nem gondolta, hogy nagy baj történhetne.

Ezt követően egy Facebook-csoportban látott egy bejegyzést, miszerint a házuk előtt, az ablak alatt fekszik egy szürkés-fehéres szőrű, kis testű kutya. Emiatt azonnal szólt férjének, mert rossz előérzete volt.

Rossz előérzetem volt, azonnal felhívtam a férjem, hogy a házban csak a mi kutyánkra illik rá a leírás. Megkértem, hogy szaladjon haza megnézni, hogy minden rendben van-e…

– fogalmazott a Borsnak, majd elmondta, hogy később valóban az ő állatukat találták holtan a ház előtt. 

Gyanús volt a családnak, hogy a kutya nem tudott felugrani a párkányig, valamint a szúnyogháló is le volt húzva, így azt feltételezték, hogy a kutyát ledobhatták. 

A szomszéd lehet a tettes szerintük

Maya gazdája szerint volt egy szomszéd, aki többször is megfenyegette őket, hogy kihívja rájuk a rendőröket, mert a kutya ugatása zavarta őt a pihenésben.

A 3. emeleti lakásuk konyhájának ablakán dobhatták ki Mayát, az idős kis bichon havanese-t. A rendőrök a helyszínen ujjlenyomatot vettek az ablakról és a párkányról is.

„Szörnyű volt Mayát úgy látni… Elvittük onnan, és tisztességesen eltemettük. Ezután felhívtuk az állatmentőket, hogy segítséget kérjünk tőlük. Ők azt mondták, ha szeretnénk, hogy bármi következménye legyen a történteknek, ahhoz boncolást kell végeztetni a kutyán. Ezért visszamentünk, és kiástuk, hogy elvigyük hozzájuk” – fogalmazott a kutya gazdája.

Amikor a tragédia után bekopogtam a szomszédhoz, flegmán visszakérdezett, hogy én most őt gyanúsítgatom-e, majd hozzátette: akkor mehetünk a rendőrségre. Miután hazaértem onnan, újra felkerestem, akkor pedig már azzal a hazugsággal állt elő, hogy soha nem is hallották a kutyánkat

– árulta el a Blikknek. Állítólag más lakók is azt mondták, hogy többször akadt már problémájuk a furcsán viselkedő szomszéddal.

Megemlékezésre várják az állatbarátokat 

A család megemlékezést tart Maya emlékére, ahova minden állatbarátot szívesen várnak. Augusztus 11-én, pénteken este 7 órakor közösen gyújtanak gyertyát az eb emlékére a 13. kerületi Övezet utca 7. előtt.

Rovatok