Index Vakbarát Hírportál

Mégsem ölték meg, önmagát szúrta le egy férfi Soroksáron

2023. augusztus 8., kedd 11:03

Még április 21-én találtak holtan a soroksári házában egy idős férfit. Akkor a rendőrség azt gondolta, idegenkezűség állhatott a háttérben, de a szakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi saját magának okozta a sérüléseit.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a főváros XXIII. kerületéből 2023. április 21-én érkezett jelzés a kerületi rendőröknek, hogy az egyik idős férfi nem veszi át a kiszállított ebédjét. A rendőrök kimentek, majd egy idős férfit találtak holtan a saját lakásában.

A helyszínen tapasztalt körülmények idegenkezűségre utaltak, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Azonban most a 24.hu megtudta, hogy az elkészült szakértői vélemények azt állapították meg, hogy az idős férfi saját magát szúrta le.

A BRFK sajtóosztálya a lapnak azt írta, hogy a minden részletre kiterjedő, szakértők bevonásával folytatott nyomozás során a rendőrök kizárták az idegenkezűséget.

Sőt, az is kiderült, hogy az idős férfi önkezűleg vetett véget az életének, ezért a nyomozást – a törvény értelmében – bűncselekmény hiányában megszüntették.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok