Index Vakbarát Hírportál

Exkluzív videón a Magyar Honvédség helikoptere életmentés közben

2023. augusztus 9., szerda 16:24

A miniszterelnök szerint a független Szlovénia történetének legnagyobb természeti katasztrófája történt a hétvégén. A magyar honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf pedig szlovén kollégájával, Marjan Sareccel folytatott egyeztetését követően bejelentette, hogy a Magyar Honvédség helikopterei elindultak Szlovéniába a mentési munkálatok támogatására.

Mint arról beszámoltunk, nemcsak Magyarországon, hanem délnyugati szomszédunknál, Szlovéniában is igen kemény viharok csaptak le a hétvégén. A megnövekedett csapadékmennyiség miatt a folyók kiáradtak, és árvizet okozva hidakat és utakat tettek tönkre.

Szomszédaink mindig számíthatnak segítségünkre! Az elmúlt napok viharai nem kímélték szomszédainkat sem. Szlovéniában az özönvízszerű esőzés utáni áradások hatalmas pusztítást végeztek

– írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter még augusztus 6-án a Facebook-oldalán.

Most pedig szerkesztőségünk hozzájutott egy felvételhez, amelyen a Magyar Honvédség Airbus H145-ös gépével mentenek ki embereket Szlovéniából.

A helikopter két személyt, egy 75 éves beteg férfit és kísérőjét emelte ki egy megáradt folyó által elzárt területről. A kimenekítés célja az volt, hogy a beteg személyt a helikopterrel a kiemelés helyétől körülbelül 3 km-re lévő település központjába szállítsa, ahol egészségügyi ellátásban részesülhet.

Így néz ki a magasból a Magyar Honvédség helikopteres életmentése

Rovatok