Index Vakbarát Hírportál

Beleesett egy fazék forró vízbe egy kétéves kislány

2023. augusztus 9., szerda 13:16

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a figyelmetlensége miatt kislánya életveszélyes égési sérülést szenvedett.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 novemberében a kutyái etetéséhez forralt vizet egy vödörben, amit ezután a ház nappalijában, félig a konyhaasztal alá betolva a földre tett.

Az apa ezután az asztal melletti kanapén ült, mialatt az esti fürdéshez készülő kétéves kislánya a testvérével a nappaliban játszott. Ennek során a sértett és testvére az asztal mellé kerültek, ahol a gyermek a játék hevében a forró vízzel és a kutyáknak szánt étellel csaknem teli fazékba esett.

A vádlott rögtön felkapta a sértettet, akit a fürdőkádban kezdett hideg vízzel hűteni, mialatt az egyik rokona hívta a mentőket, akik a kislányt egy budapesti kórházba szállították.

A sértett a testfelszínének 35%-ára kiterjedő, másodfokú égési sérülést szenvedett, amely közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett,

de a vádlott elhárító magatartásának és a szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően a kiskorú sértett felépült a sérüléseiből.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Rovatok