Index Vakbarát Hírportál

Melegszik az idő, de a zivatart ma sem ússzuk meg

2023. augusztus 10., csütörtök 05:57

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időnk lesz, azonban elszórtan záporok, zivatarok várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. A napi legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Ködösen indulhat a csütörtök reggel az északi és az északnyugati országrészekben. Napközben túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható, ugyanakkor főként a keleti és északkeleti régiókban, valamint nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.

Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős széllökések lehetnek – írja az Időkép.

Hajnalban 9–17,

délután 22–28 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országszerte kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írták, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Vérnyomásos panaszokra lehet számítani

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön frontmentes időre számíthatunk, ugyanakkor nagy lesz a napi hőingás, amely miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. 

A hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A hétvégére kitisztul az idő

Pénteken ragyogó napsütésre készülhetünk, legfeljebb keleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A napi legmagasabb hőmérséklet 23–28 fok között alakul. Az Időkép szerint

A hétvégétől száraz, napos időszak kezdődik.

Szombaton az északi, keleti tájak fölött lehet kevés felhő, de csapadék nem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban 9–16, napközben már 25–30 fokot mérhetünk.

Vasárnap a délnyugatira forduló szél még melegebb levegőt hoz felénk, felhő alig lesz felettünk, igazi strandidő várható. A maximumok 27–32 fok között alakulnak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok