Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan visszakapják az autósok a Pesti alsó rakpartot

2023. augusztus 11., péntek 13:13

Hétvégén búcsúzik az egy hónapos nyári rakpartnyitás: a mozogni és kikapcsolódni vágyók augusztus 13-a, vasárnap estig vehetik birtokukba a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között, ami július 15-e óta áll nyitva a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők előtt – derült ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből.

Vasárnap estig nyitva a pesti alsó rakpart a mozogni és a kikapcsolódni vágyók előtt. A Jane Haining rakparton az Eötvös tér és az Irányi utca között július 15-e óta folyamatosan – a megszokott hétvégi időszakon túl is – pihenőpark és ideiglenesen kialakított közterület várja az arra járókat.

Erre az útszakaszra gépjárművel tilos behajtani. A pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Bár a rakpartnyitásnak vége lesz, a rá következő hétvégén az augusztus 20-i programok miatt kell forgalomkorlátozásra számítani, de kiemelték, ezek nem kapcsolódnak a Fővárosi Önkormányzat eseményeihez.

Ezekről a forgalomkorlátozásokról későbbre ígért tájékoztatást a BKK.

Zajlik a jövő tervezése

A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő pesti alsó rakpartjának tervezésén. Ehhez azonban az idelátogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak.

Augusztus 10-én, csütörtökön a BKK Agóra fórumon a Fővárosi Önkormányzat és a BKK munkatársaival lehetett kötetlenül beszélgetni a rakpart múltjáról, jelenéről, jövőjéről és tervezett átalakulásáról.

Emellett szeptember 3-áig egy kérdőív kitöltésével is mindenki elmondhatja, milyennek szeretné látni a pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltött időt.

Rovatok