Index Vakbarát Hírportál

Feljelentést tesz pénzmosás gyanúja miatt a Demokratikus Koalíció

2023. augusztus 11., péntek 17:42

A Demokratikus Koalíció pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tesz az Aktuális Média nevű kormányközeli cég végelszámolása ügyében.

A Demokratikus Koalíció (DK) csütörtökön írta meg közleményében, hogy a 700 millió forint közpénzt kapott fideszes Aktuális Média végelszámolása kapcsán feljelentést tesz pénzmosás gyanúja miatt – közölte az MTI.

Közleményükben azt is megjegyzik, hogy az Aktuális Média az elmúlt két évben a több száz millió forintot arra kapta, hogy ellenzéket lejárató anyagokat terjesszen, és emiatt már az Állami Számvevőszékhez is fordultak tiltott pártfinanszírozás gyanújával.

A DK szerint fennáll a pénzmosás gyanúja, mivel a cégnek tavaly úgy lett 600 millió forintja, hogy bevallottan semmilyen értékesítési tevékenységet nem folytatott.

A párt azt is hozzátette, hogy a nyomozás megindítása egyben azt is lehetővé tenné, hogy a fideszes propagandacég ne tudjon a végelszámolással kibújni a tiltott pártfinanszírozás vádja alól”. Továbbá kíváncsian várják, hogy a magyar törvények érvényesek-e a fideszes propagandistákra is.

Rovatok