Index Vakbarát Hírportál

Lezárult egy korszak: megszüntetik a Mini Feri-s videókat készítő céget

2023. augusztus 11., péntek 10:23

A kopasz oszt nevű oldalt vezető Filep Dávid arról lett híres, hogy rengeteg pénzért hirdetett a 2022-es parlamenti választások kampányában. Emellett ő jegyezte az Aktuális Média nevű céget, amely a Mini Feri-s videókat terjesztette 2022-ben, ami mindenki retinájába beleégett. A céget tavaly ismeretlen forrásból 634 millió forinttal támogatták meg, de most lehúzza a rolót.

Végelszámolás alá került az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentum szerint a kormánypropagandista Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média – vette észre a 24.hu. A dokumentum szerint június 26-án Filep kezdeményezte a felszámolást, méghozzá jogutód nélkül.

Az Aktuális Média tavaly ismeretlen forrásból 634 milliós támogatáshoz jutott, 2021-ben pedig 75 milliót kapott támogatásként.

A cég árbevétele az idén, ahogy 2022-ben is, nulla forint volt. A 24.hu összesítése szerint Filep cége a Facebookon csaknem 297 milliót, a YouTube-on pedig 160 milliót költött el.

Az ő nevéhez fűződnek a Gyurcsány Show-s, más néven Mini Feri-s videók, amelyek lényege Márki-Zay Péter beállítása Gyurcsány Ferenc bábjaként. De emellett A kopasz oszt nevű oldal gyakran foglalkozott más ellenzéki politikusokkal is, attól függően, ki kapott nagyobb figyelmet a választóktól. Például, amíg Jakab Péter a politikai élet releváns szereplőjének számíthatott, akkor őt is támadta. De csak ellenzéki politikusok lejáratására használják a platformot, ami nem meglepő annak fényében, hogy a hirdetéseket a Megafon szponzorálja.

Ha pedig valaki szeretné újra átélni a Mini Feri által nyújtott „szórakozást”, vagy csak a kitűnő vágási technikákat akarja megcsodálni, annak itt a videó:

 

Rovatok