Index Vakbarát Hírportál

Halálos balesetről készült felvételt tett közzé a rendőrség

2023. augusztus 11., péntek 16:44

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösségi oldalán tett közzé egy megrázó videót, melyben egy halálos balesetet mutatnak be – részben rekonstruálva, részben a valódi felvételeket használva. A bejegyzést azzal a céllal tették közzé, hogy felhívják a figyelmet a gyorshajtás halálos veszélyeire.

Egy buli sem ér annyit, hogy az utolsó legyen! – írja a BRFK a posztban.

A film, amit tavaly készítettünk, sokkoló és megrázó, mert egy valós halálos baleset az alapja. A tragédia a fővárosban történt, két fiatal elvitte egyikük új autóját, hogy jól meghúzassák. Végzetes út lett belőle, belecsapódtak egy buszba, és mindketten meghaltak

– olvasható a bejegyzésben.

A BRFK kitért rá, hogy a baleset első felét – kegyeleti okokból – színészekkel rekonstruálták, ugyanakkor a busz által rögzített felvételek valódiak.

„A gyorshajtás nem buli, ha bármi váratlan történik, neked ott már nem lesz időd, döntésed, választásod, életed. Ne hajts gyorsan!” – zárta sorait a BRFK.

Mint írtuk, összesen 54 esetben rögzítettek gyorshajtást a rendőrök, miután szerdán 9 ezer gépjármű sebességét ellenőrizték Budapest II. kerületében. A XI. kerületben két nap alatt 403 gyorshajtót mértek be, közülük egy 138-cal száguldott.

Rovatok