Index Vakbarát Hírportál

Napról napra melegebb lesz, ami nem tesz jót az egészségünknek

2023. augusztus 12., szombat 05:49

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Napközben északnyugaton a délies, délkeleten az északias szél megélénkülhet. A nappali maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Napközben északnyugaton a délies, délkeleten az északias szél élénkülhet meg. Hajnalra átmenetileg foltokban pára, köd képződhet.

Kora reggel általában 8 és 15, délután 25 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Szombaton időjárási front nem lesz felettünk, viszont a hűvös, helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Nagy lesz a napi hőingás, főként a délelőtti órákban vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak  – írja az Időkép.

Napról napra melegebb lesz, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság, alvászavar és reumatikus panaszok is jelentkezhetnek. A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.

Délelőtt tíz és délután négy óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok