Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt egy kenguru Mórnál, napok óta nem akadnak a nyomára

2023. augusztus 12., szombat 18:30

Hiába keresik, nem találják a Mórról eltűnt kengurut, Jacket. Bár több helyről is jelezték, hogy látták az állatot, a keresésére indult mentőcsapat egyelőre csak nyomokat talál. A kengurut már hőkamerás drónnal is keresik.

Szerdán tűnt el a móri Dorinita Családi Farmról Jack, a Bennett-kenguru. György Anita, a farm tulajdonosa a Kemma.hu-nak elmondta, szerda délelőtt jelezték neki a környék lakói, hogy egy kenguru ugrál az úton. Ekkor ellenőrizte a karámot, ahol észrevette, hogy az állat valóban nincs a helyén. Hozzátette, a kenguru párja, Jill a helyén volt, a karám pedig be volt rendesen zárva. Ezek alapján úgy véli, valaki kiengedte az állatot.

A tulajdonosok jelezték Jack eltűnését a móri polgárőröknek, valamint a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. György Anita elmondta, bár több helyről is jelezték, hogy látták az állatot, mire a helyszínre értek, nyoma veszett. Azóta már a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület is beszállt a keresésbe. 

A csapat hőkamerás drónnal indult a kenguru keresésére, egyelőre azonban nem jártak sikerrel.

„Sajnos csak nyomokat találtunk, Jack kenguru nem került elő a kijelölt területen. A keresést a helyiek nem adják fel, így ha ismét látni vélik, mi ismét megyünk, és segítünk” – írta közösségi oldalán az egyesület.

György Anita elmondta, nagyon hálás a keresőcsapatnak, valamint hangsúlyozta, hogy nem adják fel a keresést.

Rovatok