Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap is igazi strandidő lesz

2023. augusztus 13., vasárnap 07:01

Vasárnap is zavartalanul napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A szél nem lesz jelentős. A napi maximumok 28 és 32 fok között alakulnak.

Vasárnap is igazi strandidőre készülhetünk, alig lesz felhő az égen. Csapadék sehol sem várható. A délies szél gyenge, mérsékelt lesz – írja előrejelzésében az Időkép.

Hajnalban még hűvösebb lesz a levegő, 8–16 fok várható, délutánra azonban 2832 fok közé melegszik a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt két vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyében.

Nem lesz front felettünk

Vasárnap sem lesz front a térségünkben, de tovább fokozódik a melegedés. Emiatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, fejfájás, alvászavarok jelentkezhetnek. Emellett fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság is sokaknál kialakulhat.

A hűvös reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban történő intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.

A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban.

Délelőtt tíz és délután négy óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok