Index Vakbarát Hírportál

Több ezer hamburger és rengeteg sör fogy a MÁV járatain

2023. augusztus 13., vasárnap 09:50

A MÁV Zrt. utasellátó szolgáltatásának népszerűsége töretlen – ezt állítja legalábbis legfrissebb közleményében a vasúttársaság. Három éve szervezték újjá a fedélzeti és állomási vendéglátást, és azóta is nagyon kedveltek a bisztró- és étkezőkocsik. A legnépszerűbb termékek közé a sörök és a hamburgerek tartoznak.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság beszámolt arról, hogy a vonataikon a turisztikai szezon ideje alatt naponta már 124 járat közlekedik valamely utasellátó szolgáltatással. Ezek a vonatok bisztró- vagy étkezőkocsival, illetve háló- vagy fekvőhelyes kocsival vannak ellátva.

A három éve újjászervezett fedélzeti és állomási vendéglátás népszerűségét is bizonyítja, hogy közel telt házasak a nemzetközi vonatok, valamint a balatoni étkezőkocsiknak is teljes a kihasználtsága.

A MÁV Zrt. szerint az utasok elégedettek a fejlesztésekkel és a szolgáltatással, a Balaton InterCityken

június eleje óta 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott, melyek az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartoznak.

A Balaton IC-n a jellegzetes magyar fogások mellett új ízekkel kiegészített, streetfood jellegű ételek is megtalálhatók az étlapon.

A bisztrókocsi-szolgáltatást a MÁV-START újonnan gyártott IC+ 1. és prémiumosztályú kocsijai tették lehetővé. Ez a szolgáltatás is nagyon népszerű, minden érintett fővonalon üdvözölték a fedélzeti vendéglátás visszatérését. Az ilyen vonatokon

hideg italokkal, harapnivalókkal, egyszerűbb ételekkel, édességekkel és kávéféleségekkel is várják az utasokat.

A MÁV-START nyugat-európai és tengerparti járatain a háló- és fekvőhelyes kocsik gyakorlatilag telt házzal közlekednek. A MÁV-START éjszakai járataival eljuthatunk immár Stuttgartba, Zürichbe, Berlinbe, valamint a Székelyföldön keresztül Brassóba is.

A háló- és fekvőhelyes kocsikon kívül az éjszakai Corona és Adria IC-vonatokon étkezőkocsi is közlekedik, ahol éttermi jellegű kínálatból választhatjuk ki vacsoránkat, reggelit pedig mindkét járaton biztosít a vasúttársaság az utasoknak.

Azon utasaiknak, akik már utazásuk előtt kipróbálnák az utasellátó kínálatát, a MÁV Zrt. ajánlja a Keleti pályaudvaron található üzleti várótermet, ahol kényelmesen, friss kávé és pékáru mellett várhatják járataik indulását.

Rovatok