Index Vakbarát Hírportál

Marad a strandidő, 34 fok is lehet

2023. augusztus 14., hétfő 05:53

Hétfőn is napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél, a nappali maximumok 29 és 34 fok között alakulnak.

Hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, csak helyenként lehet kevés felhő az égen, de esni sehol sem fog. Északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél.

Hajnalban 9 és 16, délután 29 és 34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de tovább fokozódik a melegedés. Emiatt a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében migrén, fejfájás, alvászavarok jelentkezhetnek. Emellett fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság is sokaknál kialakulhat – írja az Időkép.

Hajnalban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, majd a délelőtti órákban történő intenzív melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.

A hajnali, kora reggeli órákban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, így ajánlott a réteges öltözet ebben az időszakban. Délelőtt tíz és délután négy óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok