Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy utasokkal teli busz az M3-as autópályán, félig lezárták az utat

2023. augusztus 14., hétfő 14:54

Kigyulladt egy távolsági busz az M3-as autópályán, Mogyoród térségében, a Mogyoród-Hungaroring lehajtónál. A tűzoltók nemrég érkeztek a helyszínre, az oltás miatt korlátozzak a forgalmat is.

A helyszínről egy olvasónktól kaptunk fotót, ez látható cikkünk borítóképeként. A balesetről azóta az Útinform, valamint egy helyi portál, a Gödöllő Net TV is beszámolt. Ők nemrég azt írták, hogy a tűzoltók ezekben a percekben érkeztek és kezdték meg a kigyulladt busz oltását.

Beszámolójuk szerint a lehajtónál félpályás útzárat vezettek be.  

Ezenkívül az autópályán több más tényező is lassítja a forgalmat. Vásárosnamény felé a 19-es km-nél a forgalmat megállították, torlódik a kocsisor. Távolabb, Kál térségében javítják a szalagkorlátot. Vásárosnamény felé a 99-es km-nél egy sávot lezártak, ezért több kilométeres torlódás alakult ki. Az ellenkező oldalon, Budapest felé Kerekharaszt térségében, a 48-as km-nél szalagkorlátot javítanak, a belső sávot lezárták. Torlódik a kocsisor.

Előzőleg írtunk arról, hogy az M6-os autópályán is egy hasonló baleset történt, ott egy kamion gyulladt ki. 

Megúszták sérülés nélkül az utasok

Frissítés: a Pest vármegyei rendőrfőkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka őrnagy hétfő délután az MTI-vel közölte, hogy a távolsági autóbusz műszaki hiba miatt gyulladt ki. 

Hozzátette: az autóbuszon huszan utaztak, de sem ők, sem a járművezető nem szenvedett sérülést, de a sztrádán mintegy két kilométeres torlódás alakult ki.  Az Útinform honlapján legutóbb azt írta, hogy Vásárosnamény felé egy sávban halad a forgalom.

Rovatok