Index Vakbarát Hírportál

Nem vizsgálja tovább a harkányi biztonsági őr halálát a rendőrség

2023. augusztus 15., kedd 13:26

Lezárta a nyomozást a rendőrség, nem merült fel bűncselekmény a biztonsági őr halálával kapcsolatban.

Nem folytat a továbbiakban vizsgálatot a Pécsi Rendőrkapitányság annak a harkányi férfinak az ügyében, aki még a nyár elején vesztette életét.

Mint ismert, még június közepén leértékelt élelmiszert vásárolt egy harkányi férfi abban a siklósi boltban, ahol biztonsági őrként dolgozott. Az Új Harkányi Hírek információi szerint a bevásárlás után hazavitte az élelmiszereket, majd később elfogyasztotta azokat a testvérével. Mindketten rosszul lettek, majd kórházba kerültek, a biztonsági őrként dolgozó férfi nem sokkal később az egészségügyi intézményben meghalt.

A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretein belül indított vizsgálatot, amit két hónappal később lezártak.

Az eset kapcsán bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta, amelynek részleteiről jogszabály engedélyének hiányában további tájékoztatást nem áll módunkban adni

– válaszolta megkeresésünkre a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A történtek után az érintett áruház azt mondta, hogy az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a szigorú minőségbiztosítási előírásoknak, beleértve az árcsökkentett árukat is. Leszögezték azt is, hogy a jogszabállyal összhangban nem forgalmaznak olyan terméket, amelynek lejárt a minőségbiztosítási vagy fogyaszthatósági ideje.

Rovatok