Index Vakbarát Hírportál

Borkai Zsolt szerint a váláshoz vezető út semmivel sem különb, mint egy jachtos orgia

2023. augusztus 16., szerda 18:25

Borkai Zsolt, Győr városának egykori polgármestere, aki az adriai szexbotrányba bukott bele, és került a közvélemény kereszttüzébe, a Népszavának adott interjúban beszélt a családjáról, jövőbeli terveiről és a Fidesszel való kapcsolatáról.

Borkai a család fontosságát hangsúlyozta az interjú során, és kritizálta azokat, akik a problémák elől a válásba menekülnek. Megjegyezte, hogy a válás nem különbözik egy jachtozástól, és hozzátette, hogy családjával már lezárta a szexbotrány ügyét.

Amikor a család fontosságáról beszélünk, azokkal az emberekkel, akik minden probléma elől a válásba menekülnek, minden rendben van? Az kiállhat, aki Isten színe előtt kimondta a boldogító igent, aztán elválik?

– szúrt oda az interjúban Győr egykori polgármestere a Népszavának adott videóinterjúban.

Bezzegvárosozás

A volt polgármester szerint Győr az ő idejében „bezzegváros” volt, de most már nem az. Kritizálta utódját, Dézsi Csaba Andrást, a jelenlegi fideszes győri polgármestert, de nem ment bele a részletekbe, mondván, most nincs itt az ideje a „szembesítésnek”. Mindenesetre leszögezte, hogy teljesen máshogyan csinálta volna az elmúlt négy évet, mint a jelenlegi városvezetés.

Korábban megírtuk, hogy Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétika Club élére. Az egyesület vezetése pedig kemény hangvételű közleménnyel válaszolt a fejleményre.

Kapcsolat a Fidesszel

Borkai Zsolt szexbotránya 2019-ben, alig tíz nappal az önkormányzati választások előtt robbant ki. Ekkor elhagyta a Fideszt, és a kormánypárt is elengedte a kezét. Elmondása szerint négy éve nem beszélt vezető fideszes politikussal, és nem kapott semmilyen jelzést a Fidesztől az indulási terveivel kapcsolatban. Hozzátette, hogy már nem tagja a kormánypártnak, és inkább a győriekkel és a kormánnyal foglalkozik.

Jövőbeli tervek és a jachtozás kísértete

Borkai nemrégiben bejelentette, hogy újra elindul a polgármesteri tisztségért. Úgy véli, most könnyebb helyzetben van, mivel nem irányítják politikai megfelelési kényszerek. Azt is hozzátette, hogy nem lenne számára kellemetlen, ha a négy évvel ezelőtti adriai jachtozás újra közbeszéd témája lenne.

Halandók vagyunk

– vetette oda az őt a szexbotrányról kérdező újságírónak. Hozzátette, hogy személy szerint azt sem érezné kínosnak, ha pedagógusnapon kellene beszédet tartania a nyilvánosság előtt. Kellemetlen is csak az lenne a számára, ha a családjával nem tudta volna válás nélkül megbeszélni és lezárni az ügyet.

Rovatok