Index Vakbarát Hírportál

Elmegyógyintézetbe küldték a budapesti anyagyilkost

2023. augusztus 16., szerda 19:53

Budapesten, a XVI. kerületben hétfőn egy férfi megölte 58 éves édesanyját. A nő a helyszínen belehalt a sérülésekbe. Információk szerint korábban is előfordult már, hogy a férfi rátámadt egy családtagjára, de ő arra hivatkozott, hogy „hangok késztették” a bűncselekmények elkövetésére. Most a Fővárosi Törvényszék közölte: a férfit letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő reggel gyilkosság történt Budapest XVI. kerületében. Fia végzett 58 éves édesanyjával, többször is megszúrva az asszonyt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi beismerte tettét, de hozzátette, hogy a gyilkosság előtt hangokat hallott. 

A Fővárosi Törvényszék szerdán közölte, hogy a férfit letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték – írja az MTI.

A férfit korábban már kezelték pszichiátriai osztályon. A gyógyszereit nem mindig vette be, és rendszeresen drogozott is. Munkanélküli volt, szülei házában lakott, a megélhetését ők biztosították.

Korábban is előfordult már, hogy rátámadt egy családtagjára, A férfi szerint azonban „hangok késztették” a bűncselekmény elkövetésére.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerint fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye, továbbá a letartóztatás mellett fontos a gyanúsított elmeállapotának megfigyelése is.

A kerületi bíróság elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

A Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu.

Rovatok