Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Békéscsabán megölt korábbi ökölvívó-válogatott edző özvegye

2023. augusztus 16., szerda 08:19

Szóváltás után egy vendég többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját kedd este Békéscsabán. A sérült az ökölvívó-válogatott korábbi edzője, aki a kórházban halt bele a sérüléseibe. A 27 éves elkövető elmenekült, majd szerda reggel feladta magát a rendőrségen, nem sokkal később emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették.

A vendég augusztus 15-én 21 óra 45 perc körül szóváltásba került Békéscsabán, a Kórház utcában található hotel teraszán az egyik alkalmazottal – közölte a police.hu.

A férfi dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta az áldozatot, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az elkövető egy 27 éves érdi férfi, aki elmenekült a helyszínről. A rendőrség körözést adott ki ellene. A gyanúsított végül szerda reggel feladta magát a monori rendőrkapitányságon. 

A 27 éves érdi férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette – közölte nem sokkal később a rendőrség.

Az ökölvívó-válogatott korábbi edzője az áldozat

Perutek János sportriporter, ringszpíker közösségi oldalán ismertette szerdán, hogy a békéscsabai tragédia áldozata Szabó Sándor, az ökölvívó-válogatott korábbi edzője – szúrta ki a Sportal

A lap megkeresésére a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is megerősítette, hogy kedd este Szabó Sándor veszítette életét.

Szabó Sándor ökölvívóként kezdte pályafutását, 1993-ban sportoktató, három évvel később edzői végzettséget szerzett. 2000-ben elnyerte a muaythai magyar bajnoki címet, majd az ökölvívó-válogatott edzőjeként Szántó Imre szövetségi kapitány munkáját segítette.1997-től 2009-ig a kick-box-válogatott ringes szakágának edzőjeként dolgozott – összegezték a Békési Kultúra információi alapján az ökölvívó pályafutását.

Felesége és tízéves lánya is gyászolja a halálra késelt bokszedzőt

A gyászoló feleség a Blikknek szólalt meg férje elvesztéséről. 

Még egyszerűen nem is fogjuk fel, hogy mi történt, én még várom őt haza

– idézte fel a lapnak Szabóné Vass Gabriella. 

A tragédiáról elsőként Sándor nagyfiát értesítették, innen tudta meg Gabriella, hogy kórházba szállították a férjét. A feleség felhívta a sürgősségi osztályt, ahol közölték, hogy visszahívják, amennyiben többet tudnak. Nem sokkal később már férje halálhíréről tájékoztatták Gabriellát.

Tízéves kislány a közös gyermekünk, aki már pontosan tud mindent arról, hogy mi történt az apukájával.

– nyilatkozta az asszony.

Megjegyezte, hogy férjével húsz éve éltek együtt és a házassági évfordulójuk megünneplését tervezték, amire már soha nem kerülhet sor. Gabriella szerint Sándor „jó ember volt és mindig segíteni próbált mindenkinek.″

A legendás bokszkapitányt is megrázta a hír

Szántó Imre, a magyar ökölvívás legendás alakja, aki sokáig szövetségi kapitányként irányította a válogatottat a Mandinernek elmondta, hogy jól ismerte az áldozatot, hiszen annak idején az ifjúsági válogatottnál és a felnőtt keretnél is dolgozott vele.

Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen fiatalon és ilyen tragikus körülmények között vesztette el az életét és nagyon sajnálom a családját is a feldolgozhatatlan tragédia miatt. Sanyit már ifjúsági versenyzőként ismertem, később a felnőtt csapathoz is odavettem, mert alkalmasnak láttam arra, hogy később edzőként dolgozzon. Fejlődni akart és edző is lett belőle

– fogalmazott Szántó Imre.

Hozzátette, hogy Békéscsaba és környéke mindig is jó bokszbázis volt, Sándor is onnan került ki. Mint mondta, az áldozat „tisztességes, rendes sportember volt”, és nagyon megrendítette a halálhíre.

Rovatok