Index Vakbarát Hírportál

Hidegcsepp éri el Magyarországot szerdán

2023. augusztus 16., szerda 06:46

Szerdán úgynevezett hidegcsepp éri el Magyarországot, mely változékony időt hoz magával. Helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

A hét közepére változékony időt vonzó front érkezik Magyarországra. Az idő esetenként napos, máskor gomolyfelhős lesz, elszórtan akár záporok és zivatarok is kialakulhatnak – tájékoztat az Időkép.

Az erősebb záporos, zivataros góchoz intenzív csapadék (15-25 milliméter), szélerősödés (45-55 km/h), esetleg jégeső (1-2 centiméteres átmérő) társulhat, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig kiadta a riasztást több járásra is a zivatarok miatt, valamint figyelmeztetés van érvényben

A hőmérséklet nyárias marad, 13-20 Celsius-fok körüli hőmérsékletre ébredhetünk, a napközbeni maximumok pedig 28-30 fok körül alakulnak, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt.

A frontérzékenyekre nem lesz jó hatással ez a változékony időjárás, migrénes panaszoktól elkezdve a különböző görcsös fájdalmakon át egészen a keringési panaszokig mindenre számítsanak.

Az esőzések által okozott párás, fülledt levegő ronthatja az asztmások állapotát, mivel az rosszullétet és nehézlégzést is okozhat. 

Előfordulhat álmatlanság, fáradékonyság és dekoncentráltság is a szeszélyes időjárás következtében. 

Időkép

Rovatok