Index Vakbarát Hírportál

Párt keresnek a magára maradt móri kengurunak

2023. augusztus 16., szerda 06:38

Több napig keresték a Jack névre hallgató hím kengurut, amely múlt hét szerdán szökött meg a Dornita Családi Farmról, Móron. Az állattal sajnálatos módon a szomszédos gazdaság bikája végzett, miután a kenguru betévedt annak területére.

Múlt hét szerdán egy móri járókelő értesítette a Dornita Családi Farm tulajdonosát, György Anitát arról, hogy feltehetően az ő kengurujuk ugrál az út mentén. A nő azonnal ellenőrizte Jack karámját, ahol nőstény társával, Jill-lel lakott együtt, de a hímet nem találta ott – írja a Blikk.

A farm tulajdonosa egyből értesítette a helyi gazdaságokat és a vadásztársaságot a Bennett-kenguru eltűnéséről, és egy seregnyi ember indult a kis szökevény keresésére.

Már a hazafele vezető utat kereshette a jószág, amikor a farm szomszédságában lévő gazdaság bikája rátámadt, és nekipréselte a kerítésnek a kengurut. György Anita végignézte a történteket és sikeresen elzavarta a bikát a helyszínről,

de kis kenguruja életét már nem lehetett megmenteni.

Jill, a nőstény az eset óta egész nap a karámjában gubbaszt, és gazdája szerint kevesebbet is eszik a szokásosnál. György Anita attól tart, a nőstény kenguru párja után hal, épp ezért arra az elhatározásra jutott,

találnia kell egy új társat Jill mellé.

Az egyetlen magyar tenyésztőtől készül félmillió forint értékben kengurut vásárolni. A különleges állat magas ára miatt pénzügyi támogatókra van szüksége a farmtulajdonosnak. Reménykedik a pénz mihamarabbi összegyűlésében, hogy az új hím minél hamarabb boldogíthassa a magányos kengurulányt.

Rendőrségi ügy is lehet az esetből

Jack ügyét azonban György Anita még nem hagyja maga mögött, ugyanis gyanús körülményeket fedezett fel a kenguru karámja körül. A tulajdonos azt állítja, a karámot kívülről bezárták és a kerítésen semmiféle rongálás jelét nem találták. 

Fontolgatja, hogy a rendőrséghez forduljon annak gyanújával, hogy valaki szándékosan engedte ki Jacket a karámból. 

Rovatok