Index Vakbarát Hírportál

Indítványozták a a Békéscsabán megkéselt bokszedző gyilkosának letartóztatását

2023. augusztus 17., csütörtök 16:56

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 27 éves büntetlen előéletű érdi férfi letartóztatását, aki kedden este Békéscsabán halálra késelte a korábbi ökölvívó-válogatott edzőt egy hotel teraszán.

Mint megírtuk, Szabó Sándor egy békéscsabai hotel alkalmazottjaként dolgozott, és az egyik vendég támadta meg. A férfi többször is megszúrta őt, az áldozat a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

A terhelt esetében a főügyészség álláspontja szerint a letartóztatás több különös oka is fennáll, így egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, figyelemmel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára, valamint a bizonyítás manipulálásának veszélye – közölte az Ügyészség.

Szabó Sándor a hotel biztonsági szolgálatát vezette, a támadó – egy 27 éves érdi férfi – pedig vendégként bulizott a hotelben, de a teraszon őrjöngeni kezdett, mire Szabó Sándor földre vitte őt.

AKKOR AZONBAN A TÁMADÓ HIRTELEN ELŐRÁNTOTTA A BICSKÁJÁT, ÉS A COMBJÁBA DÖFTE A KÉST.

Szabó Sándor egy pillanatra a másik irányba nézett, amikor ez történt, ezért érte váratlanul a támadás. Az áldozat egyik barátja azt mondta erről, Szabó Sándor először az őrjöngő vendég fölé hajolt megnézni, hogy szüksége lesz-e orvosi ellátásra, miután földre vitte. Eközben nézett félre egy pillanatra, és a földön fekvő ember abban a pillanatban vette elő a kését, és szúrta meg őt.

A nyomozási bíró a holnapi napon dönt a kényszerintézkedés tárgyában.

Rovatok