Index Vakbarát Hírportál

Háromnapos programkavalkáddal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség

2023. augusztus 17., csütörtök 15:44

Háromnapos programkavalkáddal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség augusztus 20-a alkalmából öt fővárosi helyszínen – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.

Az érdeklődők a budai és pesti rakparton, a Városligetben, a Kós Károly sétányon és a Kapisztrán téren kapcsolódhatnak be a rendezvénysorozatba.

Péntektől a Városligetbe látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a katonák életével, a honvédség legújabb haditechnikai eszközeivel és harci járműveivel. Betekinthetnek a különböző alakulatok munkájába, kipróbálhatják a repülőgép-szimulátort és a lézerlövészetet is.

A Kós Károly sétányon a Lynx harcjárművet, a Gidránt, a Polarist, a PZH-2000-et, és a Leopardot lehet megnézni, napközben pedig az altisztek, valamint a Magyar Honvédség sportszázadának katonái látványos bemutatókkal készülnek. A városligeti Napozóréten pénteken 18 órától a Valmar ad koncertet.

Szombaton a különleges díszelgő csoport előadását lehet megtekinteni, de lesz közelharc-bemutató és fellép a katonazenekar is a Városligetben. Vasárnap, augusztus 20-án a Kapisztrán téren szintén különböző bemutatókat tartanak a Magyar Honvédség katonái.

Az elmúlt években hatalmas sikernek örvendő katonai légiparádé vasárnap délelőtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a fővárosban ünneplők számára. Hozzátették, az érdeklődők a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás után a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon megnézhetik a katonai repülőgép- és helikopter-kötelékek díszelgő bemutatóit, valamint egyéni bemutatókat is láthatnak.

Rovatok