Index Vakbarát Hírportál

Egy elítélt is bulizni akart a Szigeten, de a rendőröknek más tervük volt vele

2023. augusztus 17., csütörtök 09:59

Tizenöt embert vontak valamilyen intézkedés alá a rendőrök a Sziget Fesztivál ideje alatt, ez hússzal kevesebb a tavalyi adatokhoz képest.

Nem fordult elő lopás és súlyos testi sértés sem idén a Sziget Fesztiválon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a rendezvénnyel összefüggésben a budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, míg kábítószer birtoklása miatt kilenc embert fogtak el. Az ő esetükben bruttó 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, bruttó 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist, valamint 57 gramm ketamint foglaltak le.

Garázdaság miatt két embert fogtak el, és előállítottak egy nőt is, aki Elf Bart próbált árulni.

Egy személyt igazolás megtagadása miatt állítottak elő, valamint büntetés-végrehajtási intézetbe vittek egy embert, akit azért köröztek, mert nem kezdte meg szabálysértési elzárását.

Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök hat ember orvosi ellátására intézkedtek.

A tavalyi évben ennél jóval többször, harmincöt embert kellett valamilyen intézkedés alá vonniuk. 2022-ben kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, kábítószer birtoklása miatt tizenhét, lopással kapcsolatban hat, garázdaság miatt öt és súlyos testi sértés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

A fesztivál első napján sajtótájékoztatót tartott a BRFK, amiben kiemelték, hogy egyenruhás és civil rendőrök is ügyelnek a fesztiválozók biztonságára nemcsak a Sziget területén belül, de a közterületeken is. A prevenciós előadásaikra és játékaikra több mint ötezren voltak kíváncsiak idén. 

Rovatok