Index Vakbarát Hírportál

Demeter Szilárd Tóth Gabiról: Csak a Jóisten ítélkezhet a bűnös fölött

2023. augusztus 17., csütörtök 21:01

A Népszava megkérdezte Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatóját, hogy mit gondol Tóth Gabi botrányáról, mivel korábban volt egy közös fellépése az énekesnővel.

Múlt hét szerdán derült ki, hogy Tóth Gabi és Krausz Gábor úgy döntöttek, elválnak. A konkrét okokat nem közölték, azonban – mint az lenni szokott – a pletykák már terjedni kezdtek. Közösségi oldalaikon mindketten azt írták, gyermeküket továbbra is közösen nevelik – ennél több információt nem osztottak meg a nyilvánossággal.

Demeter Szilárdot – aki január 13-án zenélt együtt Tóth Gabival – arról kérdezték, mit gondol arról, hogy az énekesnő korábban a keresztény családi értékek mellett kampányolt, és ehhez képest (a híresztelések szerint) megcsalhatta a férjét. A PIM főigazgatója azt mondta, Tóth Gabi nem lesz jobb vagy rosszabb énekesnő attól, hogy a szerelmi élete hogyan alakul. Hozzátette:

a kereszténység lényege éppen abban áll, hogy csak a Jóisten ítélkezhet a bűnös fölött életútjának végén. Ráadásul a bűnös számára is lehetőség nyílik a bűnbocsánatra. Szóval egyszerű halandóként nem lépnék az Úr helyére megítélni eleveneket és holtakat, ezt majd Tóth Gabi rendezi a Fennvalóval az utolsó ítélet napján.

Arra a kérdésre, hogy Tóth Gabit továbbra is „elképesztő jó énekesnőnek tartja-e, azt mondta a Népszavának: „Személyes véleményem szerint Tóth Gabi továbbra is rendkívül jó hanggal megáldott, kiváló énekesnő.

Rovatok