Index Vakbarát Hírportál

Hadat üzen a járdán parkoló autóknak a józsefvárosi önkormányzat

2023. augusztus 18., péntek 08:12

A józsefvárosi önkormányzat „járdafelszabadítás” nevű programjával próbálja megoldani azt az állandó problémát, hogy a gyalogosok nem tudnak elférni a járdákon az azokon parkoló autók miatt.

A KRESZ szabályai szerint az autók csak úgy állhatnak a járdára, hogy legalább 2 méteres szakaszt szabadon hagynak a gyalogosoknak. Budapest VIII. kerületében, a Palotanegyed több utcájában ezt a szabályt rendre megszegik az autósok a kétoldali járdán való parkolás miatt.

Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy a „járdafelszabadítás” keretén belül nyolc utcát még augusztusban felszabadítanak a gyalogosoknak. Ennek értelmében az érintett utcákban megszűnnek a járdás parkolást engedélyező felfestések és az új táblák is kikerülnek – számolt be a Józsefvárosi Újság.

A legtöbb szakaszon a megvalósítás parkolóhelyek elvételével fog járni – összesen 101 parkolóval lesz így kevesebb.

Az érintett utcák a következők:

A kivitelezés tervezett dátumai itt tekinthetők meg.

Az önkormányzat állítása szerint aggodalomra nincs ok, mivel a kora esti és esti órákban is lehet majd parkolóhelyet találni a legtöbb utcában .

Mint írtuk, nyáron többi belvárosi kerületben – így a Palotanegyedben is – bevezették a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket.

Rovatok