Index Vakbarát Hírportál

Saját lakásában temette maga alá a szemét, a rendőrök ásták ki

2023. augusztus 18., péntek 13:34

Varga Zoltán rendőrtiszt egy idős nő életét mentette meg a VIII. kerületben, a hölgyet ugyanis szó szerint maga alá temette a szemét.

Varga Zoltán egy szociális munkás értesítésére kereste fel azt az idős nőt, akinek a munkás mindennap szállította az ebédet, azonban egy ideje már nem vitte be az ajtó elől az ételt. A rendőr egy társával a lakáshoz ment, ahol már az ajtó előtt bizarr körülmények fogadták. Többnapos étel az ajtó előtt, döglegyek az ablakban. Kopogni kezdtek, de senki nem nyitott ajtót – írja a police.hu.

Egy szakértő segítségével feltörték a zárat, és bejutottak a lakásba, ahol nem várt látvány fogadta őket. 

Plafonig ért a szemétkupac. Az asszony mániákus gyűjtögető lehetett, mert az egész lakás tele volt rongyokkal, üres dobozokkal, mindenféle limlommal. Csak egy vékony sávban lehetett közlekedni

– emlékezett vissza a rendőrtiszt.

Az összes szobában halmokban állt a szemét és a rongyok a rendőr leírása szerint, a legbrutálisabb állapotban azonban a konyha volt.

Többnapos ételmaradványok hegyei sorakoztak a helyiségben, amiken legyek és kukacok lakmároztak.

A rendőr a lakás többszörös bejárása után állapodott meg a konyhában, hogy lekapcsolja a gázt és az áramot, és megírja jelentésében, hogy a nőt nem találták a lakásban.

Ekkor Varga Zoltán társa rákiáltott, ugyanis majdnem rálépett az alig lélegző asszonyra, aki a rongyhalom alatt feküdt. „Alig mutatott életjelet, egyből hívtuk is a mentőket” – mondta a rendőr. Mire megérkezett a segítség, a hölgy nagyjából magához tért, és elmondta,

elfáradtam, és lefeküdtem aludni.

Az orvos miután megvizsgálta, megállapította, annyira lelassulhatott a nő anyagcseréje, hogy akár három napig is feküdhetett a földön eszméletlenül. Ha nem veszik észre időben, meghalt volna.

Rovatok