Index Vakbarát Hírportál

Kósa Lajos Sztálinhoz hasonlította von der Leyent, és megállapította, hogy a kólától és a sörtől is böfögünk

2023. augusztus 18., péntek 14:51

„Mindenki próbálja ki, ha nem hisz nekem: igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni”. A Fidesz alelnöke különleges megfigyeléseiről és megérzéseiről is beszélt egy debreceni agrárexpón.

Biztos, hogy 200 év múlva lesz Magyarország és lesz Debrecen is. Viszont „jön az Európai Unió mindenféle bolondériával, 200 év múlva nem is fogunk rá emlékezni. Tehát meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan”.

A fenti megállapításokat Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke tette a XXIII. Farmer-Expó meghívott előadójaként – vette észre a debreciner.hu. Szerinte az Európai Unió viszont meg fog szűnni, mivel saját magát robbantja szét, ezért a hallgatóságának azt javasolta, ne vegyék komolyan, amit az unió mond.

Szerinte hat országon kívül az összes többi tagot ki kellene zárni az Európai Unióból, ha komolyan vennék a tagság feltételeinek betartását.

A politikus beszédében több meglepő kijelentést is tett, például a sokat hangoztatott zöld fordulatról azt mondta, hogy ma az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat az üdítőipar és a söripar.

A böfögés anatómiája

Ennek érzékletes szemléltetésére a következőket mondta:

Mindenki próbálja ki, ha nem hisz nekem: igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni. De amit kiböfög, az szén-dioxid! Hát mi lenne más? A szén-dioxid, amit a szervezetbe beviszünk, ki fog jönni szén-dioxid formájában, mert ebben a formában nem tudjuk hasznosítani. Azok, akik a szén-dioxidot mint főellenséget, karbonlábnyomot, rettenetes klímaváltozást emlegetnek, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid-alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást. Senki. Vajon miért? Ki tudja? Mindenesetre, ha valakinek zászlót bontani lenne kedve, hogy tiltsuk be a sört, mert veszélyes a klímára, azt a Loki B-középpel szívesen összehozom egy intenzívebb beszélgetésre, hogy kinek mi az álláspontja ezzel kapcsolatban. És mindjárt átértékelődik a karbonlábnyom mint olyan.

A politikus az uniós elvárások példájaként említette, hogy az Európai Unió megpróbálja rávenni a magyarokat, szüntessék be a kérődző állattartást, és helyette egyenek a magyarok sáskát.

A kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának, csak ezt valahogy elfelejtjük, nem veszünk róla tudomást. Tiszta őrület. Se szeri se száma azoknak a hülyeségeknek, amiket egyébként jelentéktelen percemberkék képviselnek az unió vezetése nevében (...) Brüsszelnek jó étvágyat kívánunk a sáskához. Hortobágyi palacsintába kell tölteni, majd küldünk ilyen gasztrokészítményeket...

Beszéde második felében Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét II. Szulejmánhoz, Dzsingisz kánhoz és Sztálinhoz hasonlította, mondván, őket is túléltük, tehát a német politikust is túl fogjuk.

A teljes beszéd itt nézhető meg:

Rovatok