Index Vakbarát Hírportál

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a Mol

2023. augusztus 19., szombat 11:31

Augusztus 20-a több szempontból is kihívás elé állítja a kutyákat és gazdáikat is. Egyrészt az előrejelzések által jósolt hőség, másrészt pedig az esti tűzijáték miatt. Azonban a Mol ilyenkor is a kutyások rendelkezésére áll – több mint 400 kutyabarát töltőállomásával, melyből 200-ban ingyenes kutyachip-leolvasásra is van lehetőség. A kutak dolgozóinak célja, hogy biztosítsa az elkóborolt kutyusok biztosan hazajussanak a riadalom után.

A Mol-töltőállomások az év mindennapján, tehát ünnepnapokon is nyitva tartanak, ami augusztus 20-a közeledtével hatalmas segítséget jelent az embereknek. A kutyásoknak is nagy segítségükre lehetnek a kutakon, ugyanis ma már szinte minden második benzinkúton van lehetőség ingyenes kutyachip-leolvasásra. A vállalat közleménye szerint ez 

csak az idei évben 1450 kutyát mentett meg, és juttatott haza.

Bakos Piroska, a Mol szóvivője azt nyilatkozta: „Kutyachip-leolvasóink lényegesen egyszerűbbé teszik az elszökött vagy eltévedt kutyák gazdáinak beazonosítását, ami az augusztus 20-ai ünnepségek idején különösen nagy segítséget jelenthet. De olyankor is ott vagyunk a kutyások mellett, amikor nincs semmilyen váratlan esemény, csupán egy gyors felüdülésre van szükségük útközben, hiszen a MOL valamennyi magyarországi töltőállomása kutyabarát.”

Hozzátette, lehet bármennyire felelősségteljes egy gazdi, nem lehet tudni mikor mekkora stresszként éli meg kisállata a tűzijátékkal járó hang- és fényhatásokat. Elmondta, véleménye szerint egy gazdának sem célja, hogy megrémissze kutyáját, és nincs annál kétségbeejtőbb, amikor nem találják kedvencüket. Ebben a – mind a kutyának, mind gazdájának – ijesztő helyzetben fontosnak tartja, hogy minél hatékonyabban mindkettejük segítségére lehessenek a Molnál.

Rovatok