Index Vakbarát Hírportál

Barátnőjéhez igyekezett a kerekesszékes férfi, akit elütött a vonat Agárdnál

2023. augusztus 20., vasárnap 19:18

Halálos vonatgázolás történt augusztus 18-án, nem sokkal reggel hét óra előtt Agárdnál, a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy az áldozat kerekesszékes volt, de mostanra már kiderült, hogy barátnőjéhez szeretett volna eljutni a szklerózis multiplex betegségben szenvedő férfi.

Mint korábban megírtuk, a vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. Az ütközés következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. 

Azóta kiderült, hogy a férfi 45 éves volt, és 16 éve szenvedett a betegségében, ami súlyosan mozgássérültté tette őt. Korábban volt egy felesége is, aki elhagyta, mert nem bírt tovább a mozgássérült férfival élni. Egy gyermek édesapja volt az áldozat.

Mint kiderült, gyakran utazott vonattal a férfi, aki a baleset reggelén is barátnőjéhez sietett, azonban nem működött az állomás liftje, így megpróbált körbemenni, ami a bajt okozta.

Állítólag férfi észlelte a mozdony közeledtét, de állapota miatt már nem tudott az eszközből kiugrani.

Tibornak nemigen volt társasága, de nagy nehezen talált magának egy rendes barátnőt. Éppen hozzá indult volna Gyöngyösre, ezért nagyon jó volt a hangulata. Egyáltalán nem akart meghalni, teljesen kizárható, hogy öngyilkosságot követett el. Sajnos sok rosszindulatú találgatást kell most kezelnem, ezért is kijelentem: a fiam nem fogyasztott alkoholt a baleset előtt. Igazából annyi volt a baja, hogy nem tudott járni, máskülönben soha még csak meg sem fázott

– szögezte le az áldozat édesanyja a Ripostnak.

Rovatok