Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes programok, akciós sör és tűzijáték Magyarország születésnapján

2023. augusztus 20., vasárnap 06:53

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén idén is ingyenes kulturális, gasztronómiai programok, valamint koncertek várják az érdeklődőket Budapesten. A tűzijáték sem marad el, ráadásul árstopos lesz többek között a sör és a perec.

Budapesten az augusztus 20-i programsorozat reggel 8 órakor, a Kossuth Lajos téri díszünnepséggel és tisztavatással kezdődik. 9 órától a repülőgépeké lesz a főszerep, a Lánchíd és Margit híd közötti szakaszon tartják a légi parádét.

Az érdeklődők 10 órától látogathatják a Szent Koronát az Országházban. A Szent Jobb-körmenet 17 órakor indul a Szent István-bazilikától. Az államalapítás ünnepét a 21 órakor kezdődő tűzijáték teszi teljessé.

Több mint harmincezer effekt, árstopos sör

A szervezők már augusztus elején arról adtak tájékoztatást, hogy a Szent István-napi termékek közül az ásványvíz (190 forint), a sör (350 forint) és a perec (300 forint) a tavalyi áron lesz kapható, a további fix áras termékek költségei pedig csak minimálisan növekedtek az előző évhez képest. A kedvezményes árak összesen több mint húsz fővárosi helyszínen lesznek érvényesek augusztus 18–20. között, a háromnapos programsorozat teljes időtartama alatt.

Szentkirályi Alexandra augusztus 17-i videójában mutatta meg a kilövésre váró rakétákat. A kormányszóvivő akkor úgy fogalmazott, hogy „bő félórás, fantasztikus varázslatra kerül sor a Duna négy kilométeres szakaszán, benne lézershow, drónshow, fényfestés, tűzijáték és egy izgalmas újdonság is lesz, amiért érdemes lesz a Duna vízfelületét is figyelni”.

Az újdonságot azok a vízre ugró telepek jelentik, amelyek vörösen izzó szőnyegként úsznak le a folyón. A tűzijátékra összesen 34 ezer effekttel készülnek.

Városszerte ingyenes programok

Augusztus 20-án Budapest több terén, utcájában kulturális és gasztronómiai programok, valamint koncertek lesznek:

A Kutyapárt új államot alapít

„8.20: ORSZÁGVÁLTÁS – Újállam-alapítás, ünnepi légi parádé és közös tűzijáték-nemnézés a budapesti Városháza parkban. 2023. 08. 20-án 15 órától” – erre készül Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Az esemény leírásából kiderült, hogy az MKKP elégedetlen Magyarország jelenlegi állapotával, ezért úgy döntött, hogy új államot alapít. Koncerteket, környezetbarát légicparádét, az évszázad legjobb beszédeit, az évezred legizgalmasabb workshopjait, bombasztikus szlogeneket, valamint tombolán nyerhető lovagkereszteket ígérnek.

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 20-án Recep Tayyip Erdogan török államfőt fogadja Budapesten.

(Borítókép: Lakatos Péter / MTI)

Rovatok