Index Vakbarát Hírportál

Közlekedési káoszra kell számítani Budapesten

2023. augusztus 20., vasárnap 08:14

Az augusztus 20-i rendezvények miatt több helyen is közlekedési változásokra, korlátozásokra számíthatunk Budapesten. Az ünnepnapi lezárások a tömegközlekedést is érintik.

A Szent István-napi programok miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz érvényben a főváros I., II., V., VI., IX., XI., XIII. és XIV. kerületében augusztus 23-ig.

A rendőrség tájékoztatása szerint tilos megállni augusztus 22-én 6 óráig a Budapest V., IX. és XIII. kerületben:

Augusztus 22-én 23 óráig az I. kerületben, az Orom utca mindkét oldalán a Sánc utca és az Antal utca között.

Augusztus 25-én 24 óráig az I. kerületben, a Táncsics Mihály utca mindkét oldalán, a Hess András tér és a Bécsi Kapu tér között, és a Tárnok utca mindkét oldalán, a Dísz tér és a Szentháromság tér között.

Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben, a Harmincad utca mindkét oldalán, a Vörösmarty tér és a Bécsi utca között, a Vörösmarty téren a Harmincad utcától, a József Nádor tér 5–6. szám előtt és azzal szemben, és a József Nádor tér bal oldalán (7–12. szám), a József Attila utca és a Vörösmarty tér között.

Augusztus 22-én 24 óráig a V. kerületben, az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó utca és a Türr István utca között.

Augusztus 23-án 6 óráig a V. kerületben, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Szemere utca között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Nagy Ignác utca és a Szemere utca között, és a Szemere utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utca és az Alkotmány utca között.

Augusztus 23-án 20 óráig a XI. kerületben, a Műegyetem rakpart mindkét oldalán (középen is) a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között.

Augusztus 23-án 24 óráig az I. kerületben, a Kereszt utca mindkét oldalán a Krisztina körút és a Naphegy utca között.

Augusztus 23-án 6 óráig az I. kerületben,

Augusztus 22-én 6 óráig az V. kerületben, az Erzsébet téren körben.

Augusztus 16-án 20 órától augusztus 23-án 6 óráig az V. kerületben a Vajkay utca mindkét oldalán az Alkotmány utca és a Szalai utca között, és a Szalai utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Falk Miksa utca között.

Augusztus 25-én 24 óráig az I. kerületben,

Augusztus 23-án 6 óráig az I. kerületben,

 Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben,

Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben, a Deák Ferenc utca mindkét oldalán az Apáczai Csere János utca és a Vörösmarty tér között.

Augusztus 23-án 6 óráig az I. kerületben, a Kapisztrán téren körben a parkolóban is, és az Országház utca mindkét oldalán a Kapisztrán tér és a Kard utca között. 

Augusztus 21-én 24 óráig a V. kerületben,

Augusztus 21-én 4 óra 30 percig az V. kerületben, a Széchenyi rakparton a Kossuth tér és a Széchenyi tér között.

Augusztus 20-án 14 óráig az V. kerületben,

Augusztus 20-án 24 óráig az I., II., V. és XI. kerületben,

Augusztus 21-én 24 óráig a XI. kerületben,

Augusztus 21-én 23 óráig az I. kerületben, az Orom utca minkét oldalán az Antal utca és a Padok út között.

Augusztus 20-án 24 óráig a I. kerületben, a Palota út mindkét oldalán a Tábor utca és a Váralja utca között, a Dózsa György téren, és az Attila úton található busz parkolóban a Dózsa György térnél.

Augusztus 22-én 6 óráig a XIV. kerületben, a Kós Károly sétányon a Hősök tere és a Hermina út között.

Lezárásra kell készülni Budapest nagy részén

Augusztus 23-án 24 óráig az I. kerületben, a Táncsics Mihály utcát a Hess András tér és a Bécsi kapu tér között, és a Tárnok utcát a Dísz tér és a Szentháromság tér között.

Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben, a Harmincad utcát a Bécsi utcától, és a József nádor teret a Wekerle Sándor utcától.

Augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 órától augusztus 23-án 6 óráig az I., II. és XI. kerületben, a Budai alsó rakpartot a Slachta Margit rakparttól (Üstökös utca) a Dombóvári útig.

Augusztus 23-án 6 óráig az V. kerületben, az Alkotmány utcát a Honvéd utca és a Szemere utca között, valamint az Alkotmány utcát a Nagy Ignác utca és a Szemere utca között.

Augusztus 22-én 6 óráig a XIV. kerületben, a Konrád Adenauer utat a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út között.

Augusztus 21-én 12 óráig az V. és XI. kerületben, a Szabadság híd északi járdáját a gyalogos forgalom elől.

Augusztus 20-án 6 óráig a VI. kerületben, a Felsőerdősor utcát az Andrássy út és a Kodály körönd között (Kodály köröndön körben mehet a forgalom).

Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben, az Apáczai Csere János utcában egy forgalmi sávot a Vigadó utca és Türr István utca között.

Augusztus 23-án 22 óráig az I. kerületben,

Augusztus 20-án 6 óráig a VI. kerületben, a Szinyei Merse Pál utcát az Andrássy út és a Kodály körönd között (Kodály köröndön körben mehet a forgalom).

Augusztus 20-án 6 óráig a VI. kerületben, az Andrássy út mindkét oldalán a Kodály köröndnél 1-1 szélső forgalmi sávot.

Augusztus 21-én 12 óráig az I., V. és XI. kerületben,

Augusztus 23-án 6 óráig az I. kerületben, a Kapisztrán teret az Országház utcánál.

Augusztus 21-én 6 óráig az I., V. és XI. kerületben, az Erzsébet híd déli járdáját a gyalogos forgalom elől, és a Szabadság híd déli járdáját a gyalogos forgalom elől.

Augusztus 22-én 24 óráig az V. kerületben, a Zoltán utcát a Nádor utcánál, és a Szabadság teret a Sas utcánál.

Augusztus 21-én 12 óráig az I., V. és XI. kerületben, az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávját.

Augusztus 20-án 6 óráig a VI. kerületben, az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között (keresztirányú forgalom átengedésével).

Augusztus 21-én 4 óra 30 percig az V. kerületben, a Széchenyi rakpartot a Kossuth tér és a Széchenyi tér között, és a Zoltán utcát a Széchenyi rakpart és az Akadémia utca között.

Augusztus 20-án 0 órától augusztus 22-én 6 óráig a XI. kerületben, a Műegyetem rakpartot a Budafoki út és a Bertalan Lajos utca között.

Augusztus 20-án 0 órától augusztus 22-én 6 óráig a XIV. kerületben, a Kós Károly sétányt a Hősök tere és a Hermina út között.

Augusztus 20-án 16 órától augusztus 20-án 24 óráig, valamint

Augusztus 20-án 16 órától augusztus 21-én 4 óra 30 percig az V. és XI. kerületben, a Szabadság hidat a gépjárműforgalom elől.

Augusztus 20-án 19 órától 23 óráig az I., V. és XI. kerületben,

Augusztus 20-án 19 órától 24 óráig az I., V. és XI. kerületben, az Erzsébet hidat a– gépjárműforgalom elől.

Figyelmeztet a BKK: a tömegközlekedést is érintik a lezárások

Az ünnepi rendezvények miatt a forgalomkorlátozások a közösségi közlekedést is érintik.  A nagyszámú érdeklődő miatt különösen a metrók igénybevételét javasolják az ünnepi hétvégén. Az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni – ismertették a közleményben.

A budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és Margit híd közötti szakaszt augusztus 22. reggel 6 óráig, valamint augusztus 22. és 25. között minden éjszaka 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

A pesti alsó rakpartot a Lánchíd és Közraktár utca között péntekig minden éjszaka, majd péntek 20 órától augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

A budavári ünnepi rendezvény miatt is egy héten át tartó folyamatos korlátozások lesznek: a Tárnok utca végig zárva lesz, a Dísz tér felől nem lehet behajtani a Vár területére.

Lezárják továbbá augusztus 22. 22 óráig a Lánchíd utcát, az Öntőház utcát, a Lánchíd utcai parkolót, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot és a Döbrentei utcát.

A korlátozások a 9-es, a 15-ös és a 72-es, 16, 16A, 116-os, 216-os autóbuszokat, a 916-os éjszakai járat, a 105-ös, 210B a 178-as, 109-es és a 990-es buszokat,

továbbá a 41-es, 47-es, 49-es, 19-es, a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok közlekedését érintik.

(Borítókép: Hegedüs Róbert / MTI)

Rovatok