Index Vakbarát Hírportál

Embercsempészt fogtak el Bács-Kiskun vármegyében, tele volt a csomagtartó

2023. augusztus 21., hétfő 09:47 | aznap frissítve

Pénzügyőrök fogtak el több embercsempészt az M5-ös autópályán, Bács-Kiskun vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfő reggel az MTI-vel.

Egy lengyel embercsempész tizennégy embert zsúfolt össze személyautójában. A pénzügyőrök a sztráda lajosmizsei szakaszánál figyeltek fel a tömött járműre.

A lengyel autónak nemcsak az utasterében, hanem csomagterében is emberek zsúfolódtak össze, akik félig ülve és félig állva próbáltak helyet találni maguknak az utazás végéig.

A levegőtlen autóban utazó férfiak török állampolgárnak vallották magukat. A pénzügyőrök azonnal megbilincselték a lengyel sofőrt. 

Néhány nap elteltével ugyanezen a szakaszon egy magyar autóval próbálkoztak csempészek, akik egy algériai és egy szír állampolgárt próbáltak illegálisan átjuttatni Magyarországon.

A pénzügyőrök a járművek vezetőit és utasait átadták a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság munkatársainak. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

Rovatok