Index Vakbarát Hírportál

Berobban a kánikula a hét első napján, figyelmeztetést adtak ki az egész országra

2023. augusztus 21., hétfő 06:18

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn szinte felhőtlen, ragyogóan napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon támadhat fel átmenetileg az északias szél – írja az Időkép. 

Hajnalban 17–22 fok várható. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

A 25 Celsius-fokot meghaladó napi középhőmérséklet miatt egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Békés és Csongrád-Csanád vármegyében a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja a napi középhőmérséklet, így erre a két vármegyére kettes fokozatú, narancssárga riasztás van érvényben.

Marad velünk a fülledt meleg

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn ugyan front nem érkezik, de marad a fülledt meleg. Emiatt keringési problémák, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Sokaknál fáradékonyság, dekoncentráltság, rossz közérzet felléphet. Az egyre melegedő éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság előfordulhat.

Rovatok