Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztet a MÁV, több vonat menetrendje is módosul országszerte

2023. augusztus 21., hétfő 11:21

Több vonalon változik a vonatok menetrendje augusztus 28-ától. A legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze.

A beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vonalon módosítja a menetrendet – ismertette közleményében a MÁV.

Mint írták, jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon.

A Kaposvár–Siófok, az Eger–Szilvásvárad, a Miskolc–Ózd és a Kiskunfélegyháza–Orosháza vonalon is érintenek néhány vonatot a változások.

Kiemelték, hogy a fejlesztésekkel közvetlen eljutást teremtettek meg Debrecen és Eger között. Jövő hétfőtől légkondicionált motorvonatokkal indítják el az InterRégió-szolgáltatást napi 7 vonatpárral. A vonatok 2,5 óra alatt teljesítik a távot.

Debrecenből 4:39-kor és 6:59-kor indulnak az első vonatok Egerbe, majd 8:59 és 16:59 között kétóránként, ütemesen közlekednek. Egerből 6:28-kor indul az első vonat, ezt követően 8:42 és 18:42 között kétóránként járnak majd a vonatok, amelyek ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, rajtuk egy időben két kerékpár szállítható. Az InterRégió-járatok elindulásához igazodva több vonat menetrendje is változik a vonalon – tették hozzá.

A Volánbusz járatain is változik a menetrend

A közleményben kitértek arra is, hogy a Volánbusz több járatának is változik a menetrendje Érd és Biatorbágy térségében. A Budapest–Diósd–Érd útvonalon közlekedő buszok esetében a százhalombattai járatok vasúti menetrendhez hangolása a jövőben nem Százhalombattán, hanem Érden történik, így busz és vonat közötti érdi átszállással kedvezőbbé válik Százhalombattáról a főváros elérhetősége.

Biatorbágyon új oktatási intézményt adnak át, ahol – az egy évig tartó, ideiglenesen Bicskére áthelyezett működést követően  ez év szeptemberétől csaknem 180 diákot érint majd a környező településekről történő bejárás, illetve a hazautazás. A módosított menetrend az érintett önkormányzatok, valamint a tanintézmény bevonásával készült el – jelezte a MÁV.

Rovatok