Index Vakbarát Hírportál

Túl hangosan ünnepelték a szülinapot Szabolcsban, könnygázt kaptak a rendőröktől

2023. augusztus 21., hétfő 14:28

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást négy fővel szemben, akik a hangos születésnapi rendezvény miatt kiérkező rendőrökre támadtak, őket fenyegették.

A megalapozott gyanú szerint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen 2023. augusztus 16-án születésnapot tartott egy család, ahol hangosan italoztak. A szomszédok csendháborítás miatti bejelentésére a helyszínre rendőrök érkeztek, akik felszólították a családot, hogy legyenek halkabbak, majd elmentek. Ezután ismételt bejelentés érkezett a hangoskodásról, mire erősítéssel vonultak ki a rendőrök intézkedni.

A rendőrök megérkezésekor a születésnapját ünneplő férfi kiment a ház elé, és ökölbe szorított kézzel sértegette a rendőröket az ügyészség közlése szerint.

Közben az ünnepelt férfi testvére is megjelent, aki szintén sértegette a rendőröket, majd az egyik intézkedő járőrt a kezével nagy erővel meglökte, amitől a rendőr elvesztette az egyensúlyát.

Mivel a két férfi ezután is támadó magatartást tanúsított, az egyik rendőr könnyfakasztó gázt alkalmazott, ami miatt a testvérek beszaladtak a házuk udvarába. 

A születésnapját ünneplő férfi élettársa azt közölte a rendőrökkel, hogy ha nem lenne ott a gyereke, akkor feldarabolná és megszurkálná őket, míg az ünnepelt férfi testvére az először kiérkező rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik rendőrt pedig lefejelt.

A férfi élettársa, akinél egy lavór víz volt, azért, hogy megakadályozza élettársa megbilincselését, leöntötte a rendőrt. A rendőrök az ellenállás ellenére megbilincselték a két férfit, azonban az egyik elkövető élettársa továbbra is akadályozni próbálta az intézkedést azzal, hogy megragadta a rendőrök kezét, és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit.

Közben megérkezett a helyszínre a férfiak lánytestvére, aki kezében egy gyermekkel az egyik rendőr irányába futott, és megpróbálta arcon ütni, de nem sikerült.

Az ügyészség négy elkövetőt vett őrizetbe, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta letartóztatásuk elrendelését, melyet a Debreceni Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelt.

Rovatok