Index Vakbarát Hírportál

Taxis hiénák vadásznak az atlétikai vb szurkolóira

2023. augusztus 22., kedd 12:22

A budapesti atlétikai világbajnokság külföldi szurkolóit taxis hiénák sarcolják, a szervezők azonnali intézkedést kérnek a hatóságoktól. Egyes sofőrök százezer forintot is elkérnének egy útért a stadiontól a kipécézett drukker szállodájáig.

Cégjelzés nélküli taxisok vadásznak külföldi szurkolókra a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodáikba őket – hívták fel az Index figyelmét a szervezők.

Több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a 100 ezer forintos ajánlat sem.

A Budapest 2023 Nzrt. csak hivatalos taxitársaságokkal javasolja az utazást, és levélben fordul Budapest Főváros Kormányhivatalához, amelytől azonnali intézkedést sürgetve kéri, akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket. A szervezők megvédik és mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg szurkolóik számára.

Tarifák és minősített társaságok

Nem árt tudni, hogy a március 6-a óta érvényes tarifák szerint az alapdíj 1100 forint, a percdíj 110, a kilométerdíj pedig 440. A fővárosi taxirendelet alapján a minősített taxitársaságok körébe a következők tartoznak:

Ahogy arról az Index többrészes cikksorozatban beszámolt: újra kirobbant a budapesti taxisháború, miután a hagyományos fuvarszervező cégek nekimentek a Boltnak. Azt viszont fontos tisztázni, hogy az e fronton szemben álló felekben közös: a taxis hiénák tevékenységét itt is, ott is elítélik.

Tömegközlekedéssel könnyebb

Az atlétikai vb helyszíne egyébként könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Autó helyett villamossal, busszal, HÉV-vel vagy éppen hajóval és taxival is lehet érkezni a világbajnokság versenyeire. 

Ahogy az odaérkezés, úgy a bejutás is gördülékenyen zajlik: a nézők gyorsan, percek alatt foglalhatják el helyüket a lelátón.

A magyar delegáció eddigi legjobb eredménye Halász Bence kalapácsvető bronzérme, valamint Krizsán Xénia és Nemes Rita hétpróbázó negyedik, illetve tizedik helye. Kedden újabb magyar sikerekért szurkolhatunk, többek között Kozák Luca (100 m gát) és Molnár Attila (400 m) is pályára lép.

Rovatok