Index Vakbarát Hírportál

A Hír TV és Márki-Zay Péter is reagált Pálffy István kirúgására, Gulyás Gergely is szóba került

2023. augusztus 22., kedd 20:14

Pálffy István egyetlen napot tölthetett új állásában a Hír TV-nél mint műsorvezető. Azonban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen a csatorna elveivel és hitvallásával a csatorna szerint.

Mint korábban beszámoltunk róla, Pálffy István 2023. augusztus 21-én a Hír TV Napi aktuális című műsor házigazdájaként tért vissza, ahol azonban Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetésében olyan dolgokat jelentett ki, miszerint „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”.

A csatorna pedig erre azonnali hatállyal kirúgta a műsorvezetőt. A csatorna az alábbi közleményt tette közzé a honlapján:

A Hír TV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen csatornánk elveivel és hitvallásával. A Hír TV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A Hír TV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal.

Ez azt jelenti, hogy Pálffy István egyetlen napot tölthetett új állásában, pedig korábban azt mondta: nem új terep neki a Hír TV.

A Hír TV nem teljesen ismeretlen terep számomra, vendégként eddig is sok vitaműsorban szerepeltem. Most azonban már nem a saját véleményemet mondom majd el a nézőknek, hanem napról napra a hazai közélet jelentős szereplőit, az éppen aktuális témák szakértőit kérdezem. 

Márki-Zay Péter reagált, Gulyás Gergelynek is beszólt

Hódmezővásárhely polgármestere egy Facebook-bejegyzésben reagált viccesen a kirúgás hírére. 

Tegnap Pálffy Istvánnal beszélgettem, mára kirúgták. Pénteken Gulyás Gergely lesz a beszélgetőpartnerem

– írta bejegyzésében Márki-Zay. 

Korábban beszámoltunk róla, augusztus 24. és 27. között rendezik meg a Tranzit Fesztivált Tihanyban. A Fidesz egyik legnagyobb nyári rendezvénye arról híres, hogy az eseményen egymással vitatkoznak kormánypárti és ellenzéki politikusok is.

A rendezvényen egymásnak feszül majd Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter is. Az eseményen Orbán Viktor is megjelenik.

Rovatok