Index Vakbarát Hírportál

Pálffy István a tévézésről: Aki nem izgul egy kicsit, az nem csinálja, csak lavírozik

2023. augusztus 22., kedd 09:51

Pálffy István augusztus 21-én – tizenhárom év kihagyás után – a Hír TV Napi Aktuális című műsor házigazdája lesz. Az ismert tévés egy interjúban a próbákról, a bakizásról is beszélt, de arról is szó esett, hogy hogyan készül fel egy élő adásra.

Mint megírtuk, tizenhárom év kihagyás után ismét esti műsor házigazdája lesz Pálffy István televíziós szakember, korábbi országgyűlési képviselő. A nézők hétköznap esténként láthatják Pálffyt a Hír TV-n, ahol a Napi Aktuális című műsor házigazdája lesz.

Pálffy István augusztus 21-én műsorvezetőként tért vissza a képernyőre, az első napján pedig a Bors elkísérte a tévést a kihagyhatatlan reggeli rituáléjától kezdve egészen a próbákig. Pálffy a napját a Lukács fürdőben kezdte, ahol szaunázással és egy kiadós úszással kezdi a napot. Majd iszik egy kávét, és elindul a Hír TV szerkesztőségébe próbára.

Mint mondta, az új díszletet, új kameraállásokat és trükkök százait kell kipróbálniuk. A tévés úgy fogalmazott, hogy a próbák mindig nagyon nehezek, és az élő adás mindig könnyebb, mert akkor „már igazán téma van, és valóságos dolgok kerülnek napirendre”.

Pálffy István arról is beszélt, jól emlékszik arra a napra, amikor először vezette a TV2 Tények című műsorát, mert az első kereskedelmi csatorna 1997. október 4-i indulása meghatározó élmény volt számára. Hozzátette, hogy sokféle hírműsort vezetett, és rádiózott is, de „ez egy olyan dolog volt, ami örökre megmarad az emberben”. Szerinte tévedés, hogy a rutinos tévéseknek nincs lámpaláza.

Mindig kell hogy legyen valami egészséges drukk, nevezzük lámpaláznak. Nem lehet relaxálni, figyelni kell, koncentrálni kell, ez vele jár. Aki nem izgul egy kicsit, aki nem drukkol azért, hogy a dolgok kiderüljenek, vagy akár azért, hogy a saját maga jövője szempontjából, az szerintem nem csinálja. Az lavírozik vagy lubickol. Ez munka

– mondta.

Pálffy István arra a kérdésre, hogy hogyan lehet felkészülni egy élő adásra, azt válaszolta, „leginkább úgy, hogy eltölt 50 évet a híriparban”. Majd hozzátette, hogy rengeteget kell foglalkozni a napi történésekkel. 

A bakizásról úgy vélekedett, hogy senki sem tökéletes, ez mindenkivel megtörténik, és ezért az emberek megbocsátják. Egyébként szeretik is, kifejezetten azonosulnak vele – tette hozzá a Borsnak.

Rovatok