Index Vakbarát Hírportál

Hídfoglalással egybekötött gigatüntetésre készülnek a tanárok és a diákok

2023. augusztus 22., kedd 13:43

„Érted megyünk! – Demokrácia Napi Tüntetés címmel” készül tüntetésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Civil Bázis és az Egységes Diákfront.

Az Egységes Diákfront, a Civil Bázis és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember elsején rendkívüli osztálytalálkozót tartanak a Kossuth téren, amit az őszi tüntetéssorozatuk nyitóeseményének tartanak. A legnagyobb tüntetést, amelyet hídfoglalással is egybekötnek, szeptember 15-én tartják. 

Tarnai Katalin a PDSZ nevében elmondta, hogy a szeptember 1-jei tüntetés csak felkészítő demonstráció lesz, mindennap akcióznak az oktatás ügyéért.

Az Egységes Diákfront tájékoztatása szerint már az egész országban jelen van szervezetük. Bejelentették, hogy több városban is találkozókat és fórumokat tartanak. Az első találkozó Szegeden lesz, amit további fórumok követnek a vidéki nagyvárosokban. 

Az országjárás tapasztalatait követően diákparlamentet hoznak létre, hogy az európai értékeket képviseljék Magyarországon. Közölték, hogy a rászoruló diákoknak gyűjtést szerveznek.

Szeptember 15-én egy nagyon nagy tüntetésre készülünk. Mindenkiért kiállunk. A Margit híd, budai hídfőtől indulva a Kossuth térre megyünk, ez az Országos Közös Akarat kezdeményezése, amelynek célja, hogy a civilek minél több problémáját és az oktatás ügyét is becsatornázzuk, és kiálljunk egymásért 

– mondta a Perlaki Borsos Noel.

A szeptember 15-i demonstráció Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Rovatok