Index Vakbarát Hírportál

Nem tudott kihajtani a tatabányai áruház parkolójából egy férfi, letörte a sorompót

2023. augusztus 22., kedd 08:58

Garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki dühében letörte a parkoló sorompóját, miután az nem nyílt fel.

A vádirat szerint a férfi 2022. október 16-án egy tatabányai áruház parkolójából gépkocsival távozni akart. A parkoló kijáratánál egy sorompó üzemel, amelynél érvényesíteni lehet a parkolójegyet a fizetést követően, és ezáltal felnyílik a sorompó. A férfi élettársa a gépjárművet a sorompó előtt hagyva az áruház előtt kifizette a parkolási díjat, majd megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, azonban azt a számítógép nem érzékelte. Időközben a mögöttük lévő gépjárművekkel dudálni kezdtek és kiabáltak.

A férfi élettársa a sorompónál újra megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, ismét sikertelenül. Ezen felháborodva a férfi a sorompóhoz ment, a sorompórudat több alkalommal megrángatta, amitől a sorompórúd felnyílt, majd kiszakadt a helyéről. Az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen.

A rongálással a férfi 151 345 forint kárt okozott. A történteket egy kamera is rögzítette.

A Tatabányai Járási Ügyészség a garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Rovatok