Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs a Pálffy István-ügyről: Egy borzasztó nagy félreértés az egész

2023. augusztus 24., csütörtök 06:17

A Balázsék című rádióműsorban is téma volt Pálffy István távozása a Hír TV-től. Sebestyén Balázs szerint nagy visszatérés volt, Pálffy jó jelenség, jó volt látni a képernyőn.

Sebestyén Balázst szakmai szemmel kifejezetten érdekli, hogy Pálffy István fejében mi játszódhatott le a sokat emlegetett interjú alkalmával.

Én megnéztem, szerintem egy borzasztó nagy félreértés ez az egész, ami ott történt. Gondolom, mire gondolhatott, de felmenteni nem akarom, csak nagyon rosszul fogalmazott. Nem is nagyon értem, mire akart ezzel kilyukadni a Pálffy, hogy legyünk türelmesebbek a pedofilok iránt, vagy hogy jutott el ehhez a gondolatmenethez

– idézi Sebestyén Balázst a 24.hu.

Hozzátette: „Ez nagyon ritka, rúgtak már ki valakit ilyen gyorsan tévéből, rádióból? Persze, az ember sajnálja: szerencsétlen volt, rossz formában volt, nem úgy gondolta – nem akarom mentegetni, megpróbáltam megfejteni, megnéztem többször, milyen gondolatmenet alapján ment, mire akarhatott kilyukadni, mi volt a baj ezzel az interjúval, ez így szakmabeliként baromira érdekel. Hol csúszhatott el? (...) Nagyon jó volt a Márki-Zay vele szemben, megdöbbentő. Láttam vele egy-két interjút meg beszélgetést, láttam, hogy a pacák úgy ott van, jelen van. Vágott az esze, ez a fajta érvelés politikai viszonylatban ritka, hogy valaki így reposztoljon, kifejezetten ritka.”

Pálffy István sóhajtozik, de jól van

Pálffy egy nappal a kirúgása után sem kívánt nyilatkozni az Indexnek, nyugodt hangon fogadta újságíró kollegánk hívását. Pálffy a Márki-Zay Péterrel készült interjú egy pontján elég furcsa kijelentést tett, azt mondta, hogy „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”.

A mondat nagy vihart kavart a magyar közéletben, és már tegnap délután összehívott a Hír TV vezetése egy szerkesztőségi értekezletet, ahol a munkatársakkal közölték a hírt, amely szerint azonnali hatállyal megválnak a műsorvezetőtől.

Szerda délután értük el Pálffy Istvánt, aki nyugodt hangon fogadta hívásunkat. A konkrét esetről nem kívánt nyilatkozni, így sem a tévében elhangzottakról, sem a kirúgásáról nem tudtuk kérdezni, mindössze annyit közölt lapunkkal, hogy jelenleg

jól van.

Arra a kérdésre, hogy mik a tervei a jövőre nézve, egy kisebb sóhaj után ismét közölte, hogy nem kíván nyilatkozni, majd elköszönt munkatársunktól. Pálffy István helyét már kedd este M. Dobos Marianne vette át a Napi Aktuális című műsorban.

Havas Henrik szerint Pálffy elb*szta

„Pista, ezt elb*sztad” – gondolja Havas Henrik az ügyről, akinek nem esik jól, hogy egykori kollégáját kirúgták, mert „ennyi nap alatt megbukni azért bravúr”.

„Könyörgök, nehogy már valaki arra hivatkozzon, hogy a Pista megint piás volt, és hülyeségeket hordott össze a pedofíliával kapcsolatban, mert ha ne adj' isten, józan lenne, mi a francot keresne a Hír TV-nél? Mostantól én is elkezdek inni – jobban, mint eddig –, hátha a Hír TV alkalmaz egy jól fizető műsorvezetői állásban” – írt az ügyet kommentálva Havas Henrik a közösségi oldalán.

Sajnos erre nincs esély, mert még részegen se tudnék annyi hülyeséget összehordani, ami a Hír TV-ben kívánatos. Egyébként magam helyett mindenkinek ajánlom Apáti Bencét, a rúdtáncost!

– tette hozzá Havas Henrik, megjegyezve: nem tudja elképzelni, hogy mit vártak Pálffytól a Hír Tv-nél.

Rovatok