Index Vakbarát Hírportál

Több nőt is meg akart erőszakolni egy külföldi férfi augusztus 20-án

2023. augusztus 25., péntek 17:56

Letartóztattak egy külföldi férfit, aki a gyanú szerint egy borsodi kisvárosban tartott augusztus huszadikai rendezvényen több nővel is szexuálisan erőszakoskodott.

Az ünnepi rendezvényen a férfi trágár kifejezéseket használva megragadta és fogdosni kezdte a sértettet, majd a földre húzva megpróbálta az alsóruházatát levenni. A nő segélykiáltására többen is felfigyeltek, ezért a gyanúsított elmenekült a helyszínről – közölte a Miskolci Törvényszék a közleményében.

Az elkövető a történtek után sem adta fel a próbálkozást, néhány perccel később két másik nővel is erőszakoskodott. Az egyik sértettet simogatni kezdte, a másik áldozatot pedig megpróbálta megcsókolni. A nő rászólt az elkövetőre, és nem hagyta magát, ezért a férfi úgy megütötte ököllel, hogy a sértett feje a kerítésnek ütődött – ismertették.

A gyanúsított megpróbálta a nő ruházatát felhúzni, de nem járt sikerrel. A közelben lévők felfigyeltek a férfira, aki ekkor ismét elszaladt. Amennyiben bizonyítás nyernek a férfival szembeni állítások, úgy a bíróság 

szexuális erőszak bűntettének kísérletével, garázdasággal, könnyű testi sértéssel és szeméremsértés vétségével vádolhatja meg a férfit.

Mint írták, a külföldi állampolgár ideiglenesen, munkavállalás céljából tartózkodott Magyarországon. A bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását, mivel fennáll a szökés és a bűnismétlés lehetősége.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok