Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor erre mindig odafigyel, mielőtt felcsapja a TikTokot

2023. augusztus 25., péntek 11:39

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba válaszolt Kanász-Nagy Máté (LMP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére, amely a TikTok hivatali eszközökön történő használatával kapcsolatos, és amit Orbán Viktorhoz szegezett. A válaszban az államtitkár kifejtette, hogy a kormány minden tekintetben, beleértve az említett kérdést is, a megfelelő biztonsági megfontolások alapján jár el.

Korábban megírtuk, hogy az LMP arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységét, mert veszélyes lehet – ezt Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese mondta.

Az LMP politikusa szerint az alkalmazás használata adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt, ezért nem mindegy, hogy telepítve van-e minisztériumi vagy kormányzati eszközökre. Az LMP politikusa kifogásolta, hogy az alkalmazás tulajdonosi szerkezete „ezer szállal kötődik” a kínai államhoz, a kínai kommunista párthoz.

Most megjött a kormány válasza az aggodalmakra. 

A kormány minden tekintetben, az ön által feltett kérdés tekintetében is, a megfelelő biztonsági megfontolások alapján jár el

– írta a parlament.hu-n olvasható írásos válaszában az ezzel megbízott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Bár a válasz nem tér ki részletesen a TikTok használatának konkrétumaira, hangsúlyozza, hogy a kormány minden döntését megfelelő biztonsági megfontolások alapján hozza meg. Ez valószínűleg az alkalmazás adatvédelmi kockázataira és a nemzetbiztonsági aggályokra is utal.

Rovatok