Index Vakbarát Hírportál

Skorpiót talált egy család a külföldről rendelt csomagban

2023. augusztus 25., péntek 06:14

Cipőt rendelt külföldről egy férfi, de a dobozban egy skorpió is lapult. Mivel a csomagküldő szolgálat raktára több országban is lehet, így nem tudni, honnan érkezhetett a szállítmány.

Both Zoltán vadállatbefogót a napokban a Facebookon kereste meg egy férfi, aki külföldről rendelt cipőt, ám a dobozban nemcsak a lábbelit, hanem egy 6 centiméteres skorpiót is találtak  – írja a Blikk.

Azt nem tudni, hogy a rovar honnan érkezhetett Magyarországra, mivel arról nincs információ, hogy a csomagküldő szolgálat melyik országban lévő raktárukban tárolta a csomagot a szállítás előtt.

Abban biztos vagyok, hogy nem Magyarországon került bele a dobozba, főleg mivel az elmondások szerint be is volt fóliázva

– mondta Both.

A skorpiót a megtaláló család egy befőttesüveg segítségével fogta el.

Ezt nem minden esetben tartom jó ötletnek, viszont tény, hogy nagyon megkönnyíti a munkámat, hogy nem kell egy egész lakást tüzetesen átvizsgálnom, ami több órát is igénybe vehet

– mondta a vadállatbefogó a lapnak, aki egy magángyűjteményben helyezi majd el a skorpiót, ahol biztonságban élheti majd az életét.

Kiderült, hogy a megtalált rovar egy úgynevezett olasz skorpió. A többi fajjal szemben sokkal inkább kedveli a napos helyeket, elterjedt Olaszországban, a Balkán-félszigeten, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is. Csípése az emberre ártalmatlan, viszont fájdalmas, leginkább méh- vagy darázscsípéshez hasonlítható.

Rovatok