Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosságot követett el egy idős házaspár Budapesten

2023. augusztus 27., vasárnap 10:33

Kettős öngyilkosság történt Budapesten, egy 70 év körüli nő és férje vetettek véget életüknek. Az egyik szomszéd szerint a házastársak nem akarták megvárni, amíg kórházba kerülnek betegségük miatt.

Öngyilkosságot követett el egy idős házaspár Budapest XI. kerületében, a Lecke utcában – tudta meg a Bors. A pár egyik szomszédja arról beszélt, nem volt meglepve, amikor eljutott hozzá a tragédia híre. Mint mondta, a férfi, István már hónapokkal ezelőtt közölte vele, hogy feleségével, Erikával öngyilkosságra készülnek.

„Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk. Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – mondta a szomszéd, aki szerint István azt mondta neki, hogy nem akarnak kórházba kerülni, inkább tisztességgel szeretnének elmenni. 

Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg

– mondta szomszédjának a férfi. A lakó elmondta, mikor a tragédia napján meglátta a rendőröket a ház előtt, már tudta, hogy kihez érkeztek. Hozzátette, ennek ellenére meglepődött, hogy a pár valóban elkövette az öngyilkosságot.

Én azt hittem, gyógyszerrel fognak majd próbálkozni, de végül azt hallottam, hogy Erika a fürdőszobában felvágta az ereit, míg István az egyik szobában vérzett el 

– árulta el a szomszéd. Hozzátette, a házastársak nagyon szerethették egymást, ha együtt akartak meghalni.

Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni. Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket. Nagyon sajnálom, mert tisztességes emberek voltak, és ebből is látszik, hogy igaz szerelem volt az övék

– mondta a lakó.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok