Index Vakbarát Hírportál

Letörték a Margit hídon lévő koronákról a kereszteket

2023. augusztus 28., hétfő 15:03

Ismeretlen tettesek letörték a Margit hídon lévő koronákról a kereszteket. Az eset mostanra már sokadszor ismétlődött meg. A II. kerületi rendőrök rongálás vétsége miatt nyomozást indítottak.

Ismét kereszteket törtek le a Margit hídon található koronákról – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét egy olvasójuk.

A lap emlékeztet rá, nem ez volt az első alkalom, hogy megrongálták a híd kőkeresztjét. 2021 januárjában egy férfi és egy nő törte le a Szent Koronát ábrázoló alkotás tetején lévő kőkeresztet, majd márciusban – amelyről az Index is beszámolt – megismétlődött ez a bűncselekmény.

Akkor két férfi a rongálás után villamosra ült, ekkor viszont már nem volt náluk a kereszt, így a rendőrség azt feltételezte, hogy a Dunába dobták.

A lap egy korábbi esetet is felidéz: 2019-ben egy 22 éves nő rúgta le a keresztet a Szent Koronát ábrázoló kőszoborról a Margit hídon. A történtek után a nyomozók a fiatal nőt garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Nyomozást indított a rendőrség

A II. kerületi rendőrök rongálás vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint három férfi augusztus 24-én 23 óra és augusztus 25-én 3 óra között a Margit híd északi oldalán letört hat kőkeresztet.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült, amelyet ide kattintva tud megnézni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Rovatok