Index Vakbarát Hírportál

Az Európai Bizottság főtitkárával tárgyalt Orbán Viktor nemrég kinevezett minisztere

2023. augusztus 29., kedd 21:26

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter Brüsszelben folytatott tárgyalásokat az Európai Bizottság főtitkárával. A megbeszélések középpontjában az Európai Unió napirendjén szereplő kiemelt kérdések álltak.

Kedden találkozott Brüsszelben Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter Ilze Juhansonéval, az Európai Bizottság főtitkárával. A tárgyalásuk középpontjában leginkább a 2024. második félévi magyar EU-elnökség előkészítése állt – adta hírül az MTI.

Bóka találkozott továbbá Hadja Lahbibbal, az EU-ügyekért felelős belga miniszterrel és Skander Nasra szövetségi miniszterelnöki EU-főtanácsadóval is. Egyetértettek, hogy mind érdekeltek a belga és a magyar elnökség sikerében.

A minisztérium közleménye szerint Magyarország a spanyol–belga–magyar elnökségi trió harmadik tagjaként arra törekszik, hogy a saját prioritásai mentén folytassa a spanyol és belga elnökségek megkezdett munkáját. Emiatt Magyarország szoros együttműködésre törekszik Belgiummal és az Európai Bizottsággal.

Rovatok