Index Vakbarát Hírportál

Megjött az eső: az egész országra figyelmeztetést adtak ki

2023. augusztus 29., kedd 06:45

Eddig tartott a pusztító meleg, a hétfő éjszakai záporok, zivatarok először a Dunántúlon jelentkeztek, majd kedden az egész országot beterítik. Egyes és kettes fokozatú figyelmeztetéseket is kiadtak csapadékveszély miatt.

Kedden reggel a viharos időnek köszönhetően megerősödik a légmozgás, élénk, viharos széllökésekre is számíthatunk helyenként. Napközben többfelé záporokra, zivatarokra számíthatunk.

A kora reggeli hőmérséklet 20 Celsius–fok körül alakul, a nap közbeni csúcshőmérséklet pedig 30–35 fok között tetőzik. A keleti országrészben léphetik át leginkább a 30 fokot a hőmérők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes és kettes fokozatú figyelmeztetést adott ki az egész országra zivatarok és felhőszakadás miatt.

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt

Zivatar miatt citromsárga figyelmeztetést adtak ki

Emellett narancssárga figyelmeztetést adtak ki

Magas középhőmérséklet miatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben

Frontérzékenyek figyelem

Kettős fronthatás érkezik a keddi esős idővel. Keleten melegebb marad az idő, ami az idősek és a szívbetegek számára lesz kedvezőtlen. A magas vérnyomással élőknek sem lesz kedvező a keddi nap, ugyanis keringési problémákkal és vérnyomás-ingadozással kell majd szembenézniük, valamint az ezzel járó rosszulléttel. 

A frontra érzékenyek fejfájást, migrént észlelhetnek. Továbbra is nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, valamint érdemes kerülni a koffein- és az alkoholfogyasztást – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok